Monday, February 13, 2017

Extractie molar de minte


Al treilea rând al molarilor, cel care este constituit din măselele de minte, sunt in general ultimii dintre dinții care erup. Atunci cand sunt sănătoși și in acelasi timp funcționali, acestea pot fireste  sa fie utili dar există unele  motive care fac  extracția sa fie o procedura obligatorie. In anumite cazuri se întâmplă ca aceea care spn dentistii ca sunt molarii de minte,  să ne spuna ca sunt sănătoși, insa cu toate astea extracția acestora să fie necesară, lucrul acesta fiind posibil din anumite motive legate de ortodonție.

În unele cazuri, anumiti molarii de minte pur si simplu cresc strâmb,  asta din cauza lipsei de spațiu ,  erupand numai parțial din gingie, ei fiind nealiniați. În cazuri ca acestea, sunt  molari de minte care pot provoca  multe neplăceri incluisv  la nivelul gingiei, ei  formand edeme si dureri la care se adauga si abcese. Presiunea ce se exercitată pe catre alti  dinți și de catre țesutul osos  poate afecta definitiv dantura si in cand dinții pe care ii avem sunt sănătoși. Sunt cazuri cand molarii crescuti defectuos pot duce la formarea de chisturi  si in unele cazurile nefericite, incluisv la tumori care distrug in final tot maxilarul.

Fiind destul de greu de curățat, molarii de minte pot sa se carieze foarte adânc iar acest lucru duce la extractie a molarilor de minte. Acest lucru se intampla uneori iar asta va duce cu certitudine la extracție.

Tratament specific al molarilor

Fie că se executa de catre un dentist sau de un specialist, procedura aceasta a extracției molarului de minte, va fi intotdeauna aceeași. La inceput se administreaza anestezicul local ce face procedura una care va fi mai confortabilă. Sunt anumite cazuri in care numai medicul poate decide ca in plus fata de  anestezia locală să poate utiliza și gazul ilariant, sau este bine  să se recurgă la utilizarea anesteziei generale.

Extracția poate demara atunci cand in care locul unde se face extractiei, se simte o senzatie de amorțire. Dintele este apoi  mișcat în alveola utilizand pentru aceasta procedura un instrument care este cunoscut sub numele de elevator. Imediat după asta si dupa ce osul alveolar a cedat, respectivul dinte va fi extras utilizand pentru asta elevatori și  clește ori în unele cazuri ce sunt considerate  afi mai complicate, este  posibilă si sa se creeze un spațiul  necesar extracției si pentru asta se  va folosi o freză chirurgicală.

Complicațiile ulterior aparute dupa extracție

La fel ca in cazul oricarei alte proceduri stomatologice si astfel de extracții de molar de minte  duc in unele cazuri la complicații specifice. Este important să știm si faptul  că există si  posibilitatea de aparitie a infecției, a sensibilitatii crescute si in acelasi timp de hemoragie sau de alveolită uscată  și de slăbire a obturațiilor, coroanelor ori dinților care se gasesc in preajma extracției.

Când trebuie executata extractia molarului de minte

Nu au dat medicii nici un răspuns valabil pentru toti pacientii dar daca medicul stomatolog a spus  că  dințele unui pacient reprezinta un potențial problematic atunci este  bine ca extracția acestuia să se faca repid. www.Chirurgie-orala.ro


Sfatul mentionat mai sus are la baza faptul că un organism de acest fel se vindeca rapid si din acest motiv cu cât e amânața extracția molarului mai mult cu atat devine mai problematica si o sa fie  prelungiaa incluisv posibilitatea de a aparea anumite complicații în timp.

No comments:

Post a Comment