Friday, February 26, 2016

Accesorii birou de la Cora Trade Center


Pentru oricine isi doreste sa aiba biroul  decorat intr-un mod plin de imaginatie si de bun gust, are la dispozitie pe site-urile de specialitate cum ar fi si  www.ectc.ro  o gama larga de accesorii birou pornind de la  rafturile de accesorii utilizate la birou ce sunt recomandate de calitatea lor desavarsita. Orice produs este ales, fie ca e numai un organizator folosit pentru birou ori un set de birou o sa-si  gaseasca locul oricand pe un birou elegant.

Firmele de specialitate expun o oferta care e bogata in accesorii de birou cum ar fi  figurine care au cristale Swarovski, seturi de  birou, colectii ce au citate motivationale, ceasuri,etc. Toate contribuie la un aspect elegant pe care poate sa-l aiba un birou astfel decorat. Seturile pentru birou pot sa  ajuta inclusiv in  eficientizarea sau in organizarea mai buna a lucrurilor, putand sa includa intr-un spatiu care e mai mic, obiecte mai multe, utile, ca de exemplu un pix, un ceas, un suport de post-it ori pentru carti de vizita.

Toate accesoriile acestea de birou pot sa fie utilizate in scopul decorarii  si personalizarii spatiului personal, iar acest  lucru o sa fi cu siguranta pe placul celor care iubesc accesoriile de lux.
Cu siguranta cadourile cele mai potrivite pentru a fi oferite partenerilor de afaceri sau chiar si cadouri persoanele pot sa fie alese din colectiile exclusiviste de accesorii birou de lux ale magazinelor de specilaitate.

Modalitati de cumparare

Pentru a beneficia de astfel de accesorii un prim pas pe care-l pot face cleintii este sa comande online.
Pot sa aleaga produsul, vor scrie cantitatea dorita dupa care tot ce ramane de facut este sa  apese butonul de adaugare in cos.

In cazul in care isi mai doresc inca un produs fireste pot continua cumparaturile de pe site, repetand pasii anteriori.

Pentru ambalajel de cadou ori felicitarile preferate, trebuie sa se bifeze casutele corespunzatoare lor.
Pentru cumparatorii de accesorii birou , online, daca deja au cont,  aleg pur si simplu -comanda cu inregistrare, apoi introduc adresa lor de email, parola si in acel moment au intrat in contul lor de unde pot sa comande orice accesoriu isi doresc dintre cele care se afla in stoc.

Se verifica inca o data adresa de livrare ca si cea de facturare, inainte de transmiterea comenzii iar in cazul in care se doreste facturarea pe firma, dar produsele se trimit acasa, atunci doar trebuie modificate datele de facturare.

Metodele de plata pe cae le poate alege un client sunt fie cu ramburs, fie in cont sau online.
Inainte de transmiterea comenzii, este bine sa se revada aceasta comanda de accesorii birou , inclusiv cu suma finala cecuprinde toate taxele incluse, acesta fiidn si momentul in care se pot modifica.
Imedit dupa bifarea casutei  de - termeni si conditii, se apasa butonul de finalizare al  comenzii si in acel momentul toate demersurile care tin de client sunt finalizate.

In cazul in care potentialul client nu are cont dar doreste sa-si faca pentru a acumula inclusiv puncte de loialitate si pentru a nu mai opera mereu datele pentru fiecare comanda, trebuie doar sa se inregistreze ca si client nou si sa urmeze dupa aceea pasii mentionati mai sus, in scopul de a obtine produsele dorite

Wednesday, February 24, 2016

Balustrade fier forjat


Atunci cand cineva se decide sa aleaga o balustrada pentru propria terasa sau pentru balcon, are cu certitudine multe optiuni de care poata sa tina cont. Sper exemplu lemnul, e unul dintre acele materiale care sunt cele mai mai utilizate in cazul balustradelor traditionale, dar PVC-ul ori aluminiul, sunt materiale mult mai economice in comparatie cu lemnul si deasemeni au capacitatea sa creeze un aspect modern.

Tinand cont de asta , totusi, daca se doreste sa sa obtina o terasa care sa fie cu adevarat eleganta, atunci  balustrada de fier forjat este considerata a fi solutia cea mai buna.  Desi aceasta este varianta cea mai scumpa comparativ cu alte optiuni, sunt totusi multe beneficii ce deriva din fabricarea balustradelor cu acest material care merita cu certitudine sa aiba un pret mai mare.

Tipuri de balustrade 

Tipurile de balustrade din fier forjat care sunt recomandate de firmele din acest domeniu sunt multiple, existand diversitate atat in ceea ce privesc dimensiune cat si forma lor. Pe piata de specialitate exista atat decoratiuni curbilinii cat si  drepte sau rotunde, sferice ori cu alte forme geometrice, dar toate au ca scop  infrumusetarea intreagii structuri.

Astfel de decoratiuni se gasesc intr-o varietate mare de stiluri, de modele si desene pornind de la stilul Victorian si ajungand pana la cele mai moderne si elegante stiluri. Avand in vedere acest lucru se poate afirma ca o piesa de acest fel poate sa personalizeze orice  terasa asa dupa cum doreste clientul si proprietarul ei.

Unul dintre aspectele cele mai importante de care trebuie sa se tina cont il reprezinta tipul de material care este utilizat. Comparand cu alte materiale, c de exemplu cu aluminiul, balustradele de fier forjat de la www.Advar.ro au structura mai masiva si nedeformabila, asta datorita greutatii specifice pe care o are metalul.

Calitate si performante 

Fierul forjat a avut si va avea intotdeauna o frumusete naturala care face parte din mediul exterior. Un alt factor important de care trebuie sa se tina cont este acela al unei calitati excelente care trebuie sa fie  oferite de catre producator.

Nu doar pot compara preturile pe care le au diversele oferte de pe piata de specialitate , dar trebuie sa se  tina cont de experienta pe care o au diversele companii din domeniu ca si de garantia pe care o ofera fiecare in parte. Sunt utile  informatii cat mai exacte si cat mai clare, care au ca scop alegerea structurii ce corespunde cat  mai bine cu dorintele si nevoile clientului dar  garantand calitatea produsului obtinut.

Fierul forjat a fost un material utilizat si cu secole in urma, material care poate  avea un efect extrem de interesant daca e folosit la un decor in aer liber, ca de exemplu la o terasa. Trebuie sa fie insa cunoscut modul in care se va utiliza piesa aceasta  de mobilier, pentru obtinerea unui aspect deosebit, impecabil si care sa aiba la final o eleganta de invidiat.

Specialistii invita mereu potentialii clienti in atelierele lor pentru a vedea o gama cat mai larga de decoratiuni executate din fier forjat, in asa fel incat sa poata sa-si faca o idee cu privire la  abilitatile creative ale mesterilor.

Monday, February 22, 2016

Servicii funerare



Firmele de specialitate ofera clientilor care apeleaza la ei serviciile funerare precum si obiectele care sunt necesare inmormantarii.
Se ofera deasemeni consultanta gratuita pentru toti pasii care trebuie parcursi pentru a organiza asa cum se cuvine inmormantarea.
Firmele de servicii funerare ofera inclusiv un magazin mobil la domiciliu, o autospeciala ce se deplaseaza acolo unde se afla persoana decedata si care deasemeni poate sa aleaga modelul de scriu care este dorit de client, doliul, coroanele, prosoapele si ceea ce este  necesar pentru inmormantare.
Igiena defunctului poate fi asigurata de firmele de servicii funerare si constau in imbracat, spalat dar si  manipularea lui.
Imbalsamare precum si cosmetizarea decedatului se poate face prin deplasarea unei persoane calificate la domiciliul unde se afla decedatul.
Firmele pot asigura si imbracamintea fie ea de dama sau de barbat, dupa caz, reprezentand costum, bluza, camasa, plover, maieu, chiloti, sosete, curea, pantofi, cravata si altele de acest gen.

Sicriele de orice marimi precum si modele care sunt din esente de lemn diferite, toate fiind echipate complet pot fi asigurate de firmele care asigura servicii funerare, la solicitarea clientilor.

Acte si documente 

 

Se pot obtine chiar si actele care sunt necesare pentru inmormantare ori, dupa caz, pentru repatriere, indiferent daca e nevoie de certificatul constatator, cel de deces, certificatul de imbalsamare, cel de  inhumare, autorizatia de la Sanepid, chiar si pasaportul mortuar.

Se pot obtine de la firmele specializate si oameni pentru organizarea zilei inmormantarii pentru caratul sicriului pana la groapa, sau pentru a transporta capacul, sfestnicul,  steagul, crucea dar si pentru a aseza coroanele pe dric si pentru a strange florile ca si lumanarile ori alte activitati care sunt necesare la nevoie.

Organizarea transportului

 

Poate fi organizat transport de la domiciliu catre capela, de la spital ori de la spital catre domiciliu, oriunde in tara se afla acesta.
Transportul funerar  de acasa la biserica si apoi catre cimitir cu modele diferite de limuzini funerare – tip Mercedes, avand toate un design deosebit poate si acesta sa fie asigurat.
Se poate gasi suport si pentru organizrea repatrierilor si reinhumarilor atat cu masini speciale cat si cu avionul.

Catafalcul si suportul de sicriu folosit in loc de masa poate fi  iluminat si deasemeni poate sa aiba la cerere si un suport pentru aranjamentele florare.

Capacul frigorific impreuna cu capacul din sticla care ingheata chiar si pana la temperaturi de -30 grade, util  pentru a pastra in stare perfecta  defunctul in cazul in care imbalsamarea e considerata a fi insuficienta si pentru atunci cand trebuie ca defunctul sa fie tinut mai mult pana a ajunge la inhumare.

Se pot asigura si cumpara inclusiv obiectele care sunt necesare pentru inmormantare, cum ar fi oglinda, verigheta, piptenele, o iconita pentru pus pe piept, doliu pentru pus pe perete, tricolorul, doliu pentru pus in piept, pominetele, prosoapele, batistele, acele de siguranta, boldurile, fata de masa, lumanarile, candelele, tamaia, carbunii, catuii pentru tamaiat, esarfele si baticele, precum si alte obiect de acest fel.

Firma autorizata in acest domeniu dar si alte detalii puteti sa gasiti pe site-ul www.funerare-nonstop.ro.

Necesitatea de a folosi carucioare 3 in 1



Foarte multe femei isi doresc ca in momentul in care isi plimba copilul sa il tina in brate, indiferent de greutatea pe care ar avea-o. Dar gresesc! Si totul se poate schimba cu ajutorul acestor carucioare 3 in 1.

Care sunt benefice in primul rand, atat pentru sanatatea dumneavoastra ca proaspata mamica, dar si pentru sanatatea copilului. Plimbarile in parc cu astfel de carucioare 3 in 1 incep sa fie mult mai relaxante.

Nu doreste copilul sa adorma pe timp de zi? Doriti sa il scoateti la plimbare si nu aveti cu ce? Magaziunl mamicilor va ofera cele mai bune carucioare 3 in 1 de care va puteti bucura intr-o zi calduroasa in parc.

Avantajele acestor carucioare 3 in 1


Un prim avantaj al carucioarelor 3 in 1 ar putea fi reprezentat chiar de plimbarile in aer liber pe care le faceti mult mai simplu cu ajutorul lor. Aveti o prietena buna de care nu va puteti dezlipi?

Doriti sa faceti totul impreuna? Atunci veniti la Magazinul mamicilor! Acest magazin este facut special pentru a ajuta mamicile care au nascut de curand, dar si de a face munca mai usoara a mamicilor cu copiii care au varsta cuprinsa intre 2 si 5 ani.

Stati intr-un bloc care nu are lift si nu puteti cobori scarile su carucioarele obisnuite? Cu aceste carucioare 3 in 1 nici nu trebuie sa va faceti griji pentru acest lucru, deoarece ele se pot cobori foarte usor si nici macar nu o sa observati acest lucru.

Magazinul mamicilor locul unde copii nu se pot dezlipi de carucioare 3 in 1


Cel mai bun website pentru mami! Magazinul mamicilor va ofera tot ce aveti nevoie. De la carucioare 3 in 1, pana la landouri, scaune auto si chiar are grija de igiena copilului pe care il aveti.

In asa fel, dispuneti si de cele mai bune carucioare 3 in 1, dar sunteti ajutata sa aveti grija de sanatatea copilului intr-un mod foarte simplu si eficient. Stim ca necesitatea banilor este foarte importanta.

Dar noi, va oferim aceste carucioare 3 in 1 la un pret promotional. Numai trebuie sa alegeti modelul si o sa va punem la dispozitie toate ofertele pe care le avem. Noi incercam sa oferim un pret cat mai accesibil produselor pe care le avem.

Formalitatea facuta cu ajutorul celor mai bune carucioare 3 in 1 si plimbarile relaxante


Plimbarile in aer liber intotdeauna trebuie sa fie relaxante, astfel incat dumneavoastra sa scapati de tot stresul acumulat pe zi, iar daca doriti sa luati copilul pentru a lua aer curat, solutia este reprezentata doar de 4 cuvinte, mai precis de CARUCIOARE 3 IN 1.

Este solutia ideala pentru a va si relaxa, dar a va si plimba copilul. Astfel incat, impreuna cu website-ul nostru magazinul-mamicilor.ro, promovat de foarte multi oameni, va oferim cele mai eficiente carucioare 3 in 1.

De ce sa mai pierdeti timpul cu tot felul de carucioare care mai mult va incurca? Aceste carucioare 3 in 1 sunt raspunsul la toate necesitatile pe care le aveti.

Wednesday, February 17, 2016

Service reparatii cutii automate



In cazurile in care un client doreste sa isi repare cutia de viteza si crede ca acest lucru il va costa mult atunci este bine sa se uite peste preturile de manopera si eventual preturile pentru reparatiile cutiilor automate. In marea majoritate a cazurilor, acestea  concureaza ca si preturi in cazul firmelor de service si reparatii cutii automate din tara cu cele ale firmelor de profil din Europa. Se poate spune chiar ca in Romania se gasesc specialisti si firme care executa servicii de acest fel cu avand un bun raport calitate – pret.

Pentru intelegerea mai bine a operatiunilor pe care le presupune reparatia unei cutii automate de viteza si pentru ca specialistii isi doresc si ofera transparenta totala in relatia cu clientii, specialistii ofera precizarile necesare sub forma unui deviz ca cel de mai jos:
-          Pretul pentru manopera reparatiei cutiei automate este undeva in jurul a 500 lei, cu tva inclus;
-          Durata de executie a reparatiei este de maxim 3 ore.

Componente cutie automata de viteza

O cutia automata are in componenta elementele urmatoare:
-         cutia automata de viteze propiu zisa;
-         un  convertizor sau asa numitul “ambreaj umed”;
-         un  sistem de racire al uleiului care este reprezentat de conducte si de racorduri elastice precum si un radiator de racire care poate sa fie unul cu dimensiuni mici sau unul pozitionat langa alte radiatoare pe care le are ale autovehicolul;
 -     o serpentina introdusa in radiatorul de racire motor;
 -     un calculatorul al cutiei de viteza automate care este denumit si creierul cutiei automate;
 -     un schimbatorul de viteze.
 -     o instalatie electrica a cutiei de viteza ce cuprinde cablajele de conexiuni electronice ce conecteaza calculatorul pe care il are cutia automata rca, cu precadere la masinile marca Mercedes.

Demontatul, spalatul si verificarea unui bloc hidraulic, daca exista in stoc  piese, are estimativ un pret de 200 lei (fara tva) si o durata de executie de 2 pana la 4 ore.

Demotatul, verificarea, si curatarea unei instalatii de racire la cutia automata de viteze cu inlocuirea anumitor componente care se gasesc a fi are un pret estimativ de 150ron (fara tva) si o durata de executie de maxim 2ore.

Autobasculante sunt considerate a fi mijloace de transport unic si asta din cauza  faptului ca acestea sunt singurele vehicule capabile de a descarca tesatura pe care o desfasoara prin inclinarea sarcinii lor.

Tehnologia stat-of-the-art precum si caracteristici avansate care exista in procesele de schimbarea ale anvelopelor reprezinta una dintre cele mai rapide si mai profitabile servicii care pot sa fie oferite unui client de firmele ce executa si servicii de reparatii cutii automate. Acesti specialisti, buni profesionisti folosesc cu precadere instrumente de diagnosticare si pentru reparații ca sa se asigure ca fiecare vehicul intrat in service pentru reparatii este diagnosticat mod corect si apoi reparat pentru a satisface dorintele si solicitarile clientilor.

Deteriorarea spre exemplu a unei parti importante dintr-un autovehicol, respeciv a convertorului inseamna, de regula, inlocuirea totala a acestuia din convertorul de cuplu.

Orice problema ar avea insa o masina sau cutia de viteze a acestuia, a apela la specialisti constitue cea mai buna optiune, acestea garantand servicii de reparatii cutii automate de cea mai buna calitate.

Tuesday, February 16, 2016

Expert contabil Arad cu PRcontrol.ro



Corpul ExperÅ£ilor Contabili precum si cel al  Contabililor AutorizaÅ£i din România este autorul traducerii si al editarii înca din ianuarie 2014 al  Manualului de Norme InternaÅ£ionale de Contabilitate util pentru Sectorul Public- 2013 al IPSASB, aceasta fiind publicat de catre FederaÅ£ia InternaÅ£ională a Contabililor în luna iunie 2013, acesta asigurand accesul la standardele internationale,  traduse în limba română pentru toti  profesioniÅŸtii care lucreaza sau întocmesc situaÅ£ii financiare, precum ÅŸi pentru utilizatorii acestora, pentru persoanele interesate care lucreaza in mediul universitar, pentru organismele de reglementare, ca si pentru studenÅ£i ÅŸi diverse alte grupuri care pot fi interesate de acest subiect, in România. Traducerea acestui manual a fost verificat de catre IFAC,  traducerea fiind realizată respectand si în conformitate cu documentul „DeclaraÅ£ia de politică- Politica de traducere ÅŸi reproducere pentru standardele publicate de IFAC”.

Manualul acesta prezinta un set complet privind al normelor care au fost emise de IPSASB până la data de 15 ianuarie 2013 util pentru raportarea financiară ce se poate face in sectorul public.
IPSAS-urile tratează raportarea financiară in conformitate cu normele stabilite in cadrul contabilităţii de casă şi al contabilităţii care see bazeaza de angajamente.

IPSAS-urile sunt in conformitate si cu  contabilitatea de angajamente, bazeazăndu-se pe Standardele InternaÅ£ionale privind raportarea financiară respectiv IFRS-urile si sunt emise de catre Consiliul care elaboreaza Standardele InternaÅ£ionale de Contabilitate –denumite si IASB, tinand cont de dispoziÅ£iile standard care sunt aplicabile in sectorul public. Manualul tratează inclusiv aspecte specifice din sectorul public ce fac referire la raportarea financiară si care nu sunt mentionate si tratate în IFRS-uri.

Consiliul intrunit pentru Standardele InternaÅ£ionale ale  Contabilitate (IPSASB), care lucreaza ca si un organism ce normalizeaza standardele independent si lucreaza sub egida IFAC - FederaÅ£ia InternaÅ£ionala a Contabililor, emit standardele contabile necesare pentru entităţile care functioneaza in sectorul public si sunt IPSAS-uri -  Standarde InternaÅ£ionale de Contabilitate utilizate in Sectorul Public si cu care lucreaza inclusiv expertii contabili din Arad. Acest organism recunoaÅŸte si are in vedere avantajele majore pe care le poate avea prezentarea unor informaÅ£ii financiare compatibile si consecvente în orice  jurisdicÅ£ie ÅŸi care cred că IPSAS-urile pot sa  joace un rol important  Ã®n fructificarea avantajelor acestora.

Aceasta traducere este o carte  publicată în două volume iar expertii contabili din Arad precum si altii din aceasta breasla pot sa-si procure volumele de la bibliotecile de profil din Romania, pretul ei fiind in jur de  120 lei.

Manual Norme Internationale

 Manualul de Norme InternaÈ›ionale pentru Contabilitate utilizat pentru Sectorul Public tradus si  autorizat de catre Consiliul pentru Standarde InternaÈ›ionale de Contabilitate, publicat de catre IFAC - FederaÈ›ia InternaÈ›ională a Contabililor in  luna iunie 2013, din limba engleză, a fost tradus pentru a fi un adevarat indrumator pentru expertii contabili din Arad asa cum este un manual cu toate normele ce pot fi respectate de catre toti expertii contabili din tara.Mai multe detalii vezi pe : www.Prcontrol.ro

Activitate experti contabili

Dupa absolvirea pregatirii necesare ca sa devina experti contabili, acestea stiu ca meseria pe care si-au ales-o este una care cere ca tot timpul sa fie la curent cu noutatile legislative aparute precum si cu astfel de manuale care ii ajute sa inteleaga si sa aplice cat mai bine normele si normativele in vigoare.

Utilizarea fier betonului in construirea fundatiilor


In fundatia unei case, recomandarea specialistilor este sa nu se faca rabat de la cantitatea necesara de fier beton fundatie,data de catre un inginer,deoarece fundatia va sustine greutatea intregii case,o durata buna de timp. Acest fier beton fundatie, de regula are o duritate mai mare, o grosime mai mare,care se aplica inaintea turnarii betonului.

Determinarea necesarului si operatia de fixare

Calculul nesarului de fier beton fundatie dar si al intregii case, de regula este efectuat de un inginer structurist. Acesta tine cont de grosimea fundatiei, de amprenta la sol (adica cati mp are in totalitate baza casei), de inaltimea casei, grosimea peretilor,numarul de camere (in functie de asta se stabilesc si peretii de sustinere), dar si de locatia viitoarei case si stuctura solului. Toti acesti factori se stabilesc inaintea efectuarii comenzii de fier beton, deoarece fiecare dimensiune de fier beton are o destinatie anume (fundatie, pereti, mansarda, garaj), tocmai pentru a nu incurca cantitatea destinata fiecaruia si intarzierea constructiei .
Operatia de legare si fixare a acestui fier beton fundatie este una importanta deoarece dupa turnarea betonului nu se mai pot repara eventualele greseli sau neatentii.

Ce este defapt acest fier beton fundatie?

Firma noastra ofera pe langa fier beton fundatie si multe alte materiale precum (adezivi, lianti, zidarie, izolatie, gipscarton, osb/tego/cherestea, tencuieli, produse speciale, consumabile).Acest fier beton findatie care este folosit in santierele de constructii, este un fier beton fasonat.
            
Ce este acela fier beton fasonat? Acesta este livrat de catre uzina de productie sub forma de baloti, acesta trebuie indreptat si curatat de toate impuritatile si rugina de la suprafata, etapa pregatitoare fasonarii.  In operatia de fasonare se intinde practic fierul, cu ajutorul unui motor electrohidraulic, al unor sisteme de prindere si este necesara o suprafata de aproximativ 50m lungime si 3-4m latime. Se executa in ateliere specializate,de catre personal autorizat si instruit pentru a efectua aceasta operatie, echipati corespunzator, deoarece pot aparea accidentari grave si chiar decese.
            
In urma fasonarii, acesta se depoziteaza,ambalat si etichetat corespunzator. Ambalarea se executa prin legarea cu sarma si etichetate.
            
Livrarea acestui fier beton fundatie se face pe baza unui contract incheiat intre firma si constructorul ce detine santierul de constructii. Acestea se transporta de obicei in incarcaturi mari, cu utilaje de tractare grele (ca de exemplu TIR, camion, dubite, etc.).

            Utilizare variata si recomandari de la specialistii nostri

            Folosirea acestui fier beton fundatie are o mare varietate (constructia de case, blocuri, garaje) deoarece confera cladirii o rezistenta mare in timp, rezistenta fata de cutremure, incendii, inundatii. Acesta este adaugat in structura peretilor, dupa care urmeaza operatia de cofrare iar la final turnarea betonului, urmat de decofrarea peretelui.
            
De asemenea, in timpul lucrului cu acest fier beton fasonat, este recomandata o incaltamine cu bombeu de fier (deoarece ofera protectie piciorului), manusi speciale (deoarece pot exista aschii pe suprafata bucatii de fier manevrata) precum si o casca de protectie. Nerespectarea acestor masuri de siguranta pe santierul de constructii, poate avea urmari grave in cazul accidentarilor.

            
Daca va aflati in necesitatea de a achizitiona fier beton fasonat Presto Construct va sta la dispozitie cu astfel de elemente pentru constructii dar si solutii prin intermediul carora sa puteti sa va optimizati munca pe santier. Pentru alte informatii dar si pentru a ne contacta sau vizualiza produsele noastre va asteptam pe site-ul nostru www.presto.ro

Monday, February 15, 2016

Vitralii de la Securit



Firmele care executa diferite tipuri de vitralii sunt cele care au in vedere, conform cererii venite de la clienti si a executiei si montajului pentru vitraliile care au profil de plumb H.

Metoda aceasta  de executie a vitraliilor, da senzatia de autentic utilizand sticla colorata in masa si apoi  prelucrata manual de catre specialisti mondiali. Metoda aceasta este printre cele mai dificile, dar si cele mai spectaculoase si sigure metode de executie in cazul  vitraliilor. Se utilizeaza sticla care e trasa manual, texturata sau colorata in masa, pe ale carei forme se vor mula perfect plumbul tras,rezultatul acestor operatiuni fiind un ansamblu rezistent ce permite suprafete de lucru  mari , cu precadere datorita tehnicilor de cimentare folosite si a profilelor de rigidizare utilizate pe contur.

Varietatea de modele in care poate fi pictat si aranjat un vitraliu este practic nelimitata, cristalele se gasesc de multe ori in modelele care sunt aplicate la usi sau la glasvanduri.

Vitraliile cu plumb cu profil H permite sa fie introduse bucati de sticla ce sunt pictate manual chiar si cu degradeuri si cu  detalii fine ca de exemplu nervurile unei frunze, folosind de exemplu metoda Grisaille.

Detalii suplimentare in ceea ce privesc astfel de modele de vitralii dar si altele pot fi gasite accesand site-uri online ca de exemplu www.securitinternational.ro.

Vitraliile Tiffany


Acest gen de vitralii sunt considerate  varful in domeniu si se realizeaza prin utilizeazarea materialelor cele mai nobile care sunt prelucrate folosind metoda clasica respectiv cu sticla trasa manual, cristale fasetate, sticla colorata in masa ori iridiscenta, fuzionata sau plumb ce a fost turnat manual care are finisaje de antichizare si de patinare, acesta permitand un grad inalt de complexitate pentru  model.

Dificultatea in ceea ce priveste executia acestuia este scazuta comparativ cu executia vitraliilor folosind metoda de vitraliu cu plumb- profil H, iar asta a permis in timp, raspandirea pe o  scara larga chiar de cand s-a conceput si expus aceasta metoda.

Acest tip de vitralii se preteaza pentru mai multe modele asimetrice si au o mai mare inclinatie artistica datorata neuniformitatii pe care o are firul de delimitare.

O sectiune reprezentativa in domeniu o reprezinta lampile marca Tiffany. Prin acestea se poate intelege intreaga forta de culoare pe care o are un vitraliu , forta care este transferata  asupra lampilor de interior (respectiv de birou sau cele pe picior inalt care sunt  independente de lumina exterioara.

Aceste adevarate opere de minutiozitate si de atentie la detaliu trebuie sa se execute din bucati mai mici de sticla care sunt ordonate pe un numar de planuri infinit ce transfera  caldura pe care o emana cu eleganta  si stil.

Alte produse din sticla


Panourile de sticla  la acest moment  marea noutate ce este introdusa de firmele din domeniu. Metoda prin care sunt executate, implementata fiind de specialisti, permite sa se realizeze peste 1000 de modele, care au preturile ce pornesc de la aproximativ 100 euro/mp.

Astfel de panouri pot sa reproduca tablouri, gravuri, vitralii, chiar si fotografii. Ele sunt rezistente la zgarieturi si la ultraviolete, si se pot spala, pot sa se introduca in pachetul termopan , ele  executandu-se  intr-un timp mai scurt de 7 zile.