Tuesday, August 9, 2016

Hidroizolatii de la compania Mincon


Specialistii pot executa procese tehnologice specifice de hidroizolatie de tip monostrat in cazul multora dintre cladiri.

Un astfel de proces incepe prina pregati stratului suport si cu  decopertarea acelor zone ce sunt   exfoliate anterior pe minim  5 pana la maxim 25% din toata  suprafata pana la  obtinerea unui strat  suport ce e ferm si deasemeni prin  taierea facuta  asupra basicilor existente.
Se va face apoi inlocuirea acelor guri de  scurgere si este urmata de o verificarea asupra tuturor acelor coloane pluviale.

In cadrul acestor lucrari de hidroizolare se face incluisv corectarea pantelor ca sa existe o buna scurgere in scopul de a colecta apele pluviale.
Urmatorul pas ce trebuie executat de catre specialisti este acela de a amorsa suprafetele, numai atunci cand sau numai daca este cazul.

Repararea acelor zone ce sunt decopertate se poate face prin procesul de aplicare al straturilor cu  membrana bituminoasa armata , iar acoperire care se face folosind poliester sau se face  folosind fibra de sticla.

Specialistii continua acest proces al hidroizolarii cu montajul unei membrane armate  prin utilizarea  unui poliester pe intreaga suprafata , urmata apoi de montajul deflectoarelor respectiv al gurilor de aerisire lipite de stratul de final pe care il are  hidroizolatia, pe fasiile ce sunt din membrana bituminoasa  armate cu poliester avand grosimea de 0,5 m.
O ultima etapa este aceea a  montajului parafrunzarelor in cadrul gurilor de scurgere.

Procesul tehnologic al hidroizolatie - tip dublustrat

Punerea in opera asupra acestui proces tehnologic este la fel ca si tehnologia  tip monostrat, iar diferenta este ca membrana care se utilizeaza in cadrul  reparatiilor va fi pusa  pe toata suprafata.
La momentul la acre se inchide lucrarea, specialistii pot executa incluisv inundarea suprafetelor cam pentru  72 de ore, cand s-au facut hidroizolatii ce au o grosime insumata pe care  membranele o au ,de minim  7 mm si in urma unei astfel de  lucrari se va intocmi un procesul verbal privind  receptia pentru procesul de finalizare al lucrarilor.

Hidroizolatiile facute la fundatii

Realizarea in mod gresit a unei hidroizolatii aferente unei fundatii sau in cazul unei terase de tip gradina poate avea consecinte costisitoare dar cu deosebirea ca o terasa tip gradina, poate fi reparata cu  costuri foarte mari iar in cazul fundatie, o astfel de hidroizolatie nu  poate sa mai fie reparata, indepartarea ei fiind practic imposibila.

Daca exista o anumita zona care trebuie  izolata, unde apa este sub presiune, respectiva zona este important a fi  drenata folosind  pompe, inainte de a inceape lucrarile si astfel de zone se considera ca sunt necesare a avea unul sau poate chiar si doua straturi cu  membrana. 

In acele zone in care specialistii nu gasesc apa,  poate sa fie acceptat  un singur strat de membrana.
Drenajul facut asupra fundatiei presupune aplicarea  stratului de pietris sau al unuia de nisip.
Specialistii mai aplica si  un strat de beton, acest lucru asigurant egalizarea.

In ceea ce priveste  betonului armat, se face  finisare cu ajutorul pavelelor, executate strict in baza specificatiei ce e facuta  de catre arhitect.  www.Mincon.ro

Protectia la impact adus de hidroizolatia verticala ce e facuta asupra peretelui exterior al fundatiei, se poate face folosind membrane cramponate sau  un strat de polistiren.

No comments:

Post a Comment