Wednesday, August 10, 2016

Castraveti murati




Castravetii murati sunt facuti dupa cum se stie, in saramura, prin adaugarea unui singur strop de otet. Specialistii ce lucreaza la astfel de preparate pot sa explice in detaliu care este procesul de preparare a acestor castraveti murati ce sunt acri si crocanti, tari, si care e considerata a fi  reteta cea mai buna de saramura pentru astfel de muraturi si de asemenea care este motivul conform caruia  trebuie pus inclusiv putin otet in ea.

In continuare, puteti sa vedeti reteta necesara pentru prepararea acestor castraveti ce pot fi cu adevarat deliciosi, si care  au avantajul ca pot sa fie pastrati din luna august pana aproape de luna aprilie, in aceasta perioada ei ramanand la fel de parfumati si deasemeni crocanti. E vorba practic o reteta de familie, ce a fost anterior testata, in aproape 80 de ani.

Sunt pe internet foarte multe retete bune pentru prepararea acestor castraveti murati, ca si a ale cozonacului sau sarmalelor, din ele avand posibilitatea de a alege ce considerati ca e pe placul fiecaruia dintre voi din cadrul acestei game largi.

Una dintre retetele ce sunt utilizate cel mai des e o reteta de familie, ce va permite ca in fiecare an  muraturile cum sunt castravetii sau ardeii ce pot fi umpluti cu varza tocata sau cu gogonelele, ori poate conopida, sa ne ramana pana in primavara crocante la fel ca in ziua cand au fost puse.
Daca alegeti sa le incercati, nu veti avea mai nimic de pierdut. Acesti castravetii murati sunt facuti dupa aceste retete si sunt  pusi la murat inca din luna septembrie, pastrandu-si calitatile chiar si pana in jurul lunii mai din anul urmator. Important este  sa stim faptul ca muraturile sunt cel mai bine sa se  puna toamna, nu in perioada de mijloc a verii. Felul cel mai potrivit de mancare ce e recomandat sa utilizam la acesti castraveti este cel reprezentat de catre salata de boeuf.

In continuare se poate oferi sfaturi cu privire la prepararea acestor castraveti murati acri, dar in acelasi timp tari si crocanti.

Pentru aceasta reteta de preparare aferenta castravetilor murati e nevoie sa utilizam in primul rand  usturoi, cat si crengute de cimbru, de hrean, plus marar uscat si ardei iuti. In unele cazuri de mai folosesc si felii de morcov, pentru imbunatatirea design-ului si a culorii. Nu se recomanda utilizarea de crengute de visin, si de asemenea a boabelor de mustar sau a foilor de dafin. Cu astfel de  ingrediente puteti sa puneti castraveti la murat in asa fel incat sa reziste incepand din luna septembrie si ajungand pana dupa sarbatoarea Pastelui.

Nu e nevoie sa ne grabim si sa facem conservele din luna iunie, atunci cand incep sa apara acei castraveti de gradina.

In acelasi timp, exista inca o reteta pentru vara, aceea a castravetilor ce sunt murati doar la soare. Si acestea sunt foarte gustosi atunci cand sunt reci, adica dupa ce-i scoateti din frigider. Trebuie sa se lase la murat cam 3 maxim 5 zile la soare, supa care trebuie sa fie pastrati neaparat, la rece.

Pentru detalii recomandarea este sa accesati: www.mamanina.ro.

No comments:

Post a Comment