Friday, July 8, 2016

Rulouri de gazon


Hidroinsamantarea facuta unui gazon se face in momntul in care temperatura medie a fiecarei zile este de peste 25 grade C. Semanarea hidrica a unui gazon se poate face  prin realizarea unui amestec de apa cu seminte de gazon , plus ingrasamant si alte substante ce provin din rezervorul pe care il au masinile de hidroinsamantare, apoi urmeaza pulverizarea amestecului pe toata suprafata care trebuie gazonata.

Gazonul hidroinsamantat se va mentine mai bine atunci cand  sunt temperaturi  ridicate, decat  se mentine gazonul insamantat.

Hidroinsamantarea

Hidroinsamantarea poate fi o alternativa buna a rulourilor de gazon in momentul de inierbare al pantelor. Intretinerea gazonului hidroinsamantat poate sa fie asemeni  intretinerii gazonului semanat, prin intretinerea unor rulouri de gazon, respectiv prin tunderea, udarea gazonului , prin fertilizare lui urata apoi de aplicarea de tratamente specifice asupra  gazonului.

Metoda hidroinsamantarii are in vedere realiza de mixturi de seminte de gazon, dupa cae urmeaza  aplicarea ingrasamantului, aplicarea  lubrifiantilor, a liantilor precum si a celulozei si colorantilor, preamestecate toate in apa, in rezervor, acolo  unde sunt continuu amestecate, dupa aceea amestecul este proiectat intr-un jet continuu catre suprafata care trebuie gazonata.
   
Celuloza are si rolul  mentinerii umiditatii in cadrul semintelor de gazon, a umiditatii pe suprafata solului si poate sa ajute germinatia, acest lucru fiind facut in detrimental buruienilor care pot prolifera la astfel de temperaturi inalte ale solului.

Udarea gazon se poate face  mai des decat se face in cazul gazonarii executate prin insamantare pentru ca temperatura aerului la momentul la care se face hidroinsamantarea este mai mare decat temperatura din momentul in care se face insamantarea normala.

Dupa realizarea hidroinsamantarii,  trebuie demarata imediat procedura privind intretinerea gazonului, acesta fiind un serviciu diferit si platit separat fata de celelalte lucrari ce sunt aplicate asupra gazonului.

Dimensiunile rulourilor de gazon

Rulourile de gazon considerate  afi autohtone au in general dimensiuni care sunt cuprinse undeva intre 110 si pana la 46 cm patrati iar rulourile de gazon ce vin din import au dimensiunea cuprinsa cam intre 250 si  pana la 40 cm patrati. Rolele pot fi decopertate si se monteaza indiferent de ce perioada din an decidem sa facem asta , oferind un rezultat spectaculos la final in  privinta obtinerii unui covor in cadrul gradinii proprii.

Tarifele de montaj ale rulourilor de gazon sunt pentru oricine e interesat, chiar si  pe website-urile specializate in astfel de rulouri,  acolo unde specialistii sunt permanent la dispozitia clientilor, oferindu-le  numeroase indrumari incepand de la alegerea si ajungand la  motajul si intretinerea tipului acesta de gazon.
 
Dupa montajul rulourilor,  specialistii specifica faptul ca este  necesar sa se ude din abundenta aceste rulouri de gazon , cu precadere daca se  monteaza pe perioada verii, irigarea trebuind sa fie  facuta circa  o saptamana,  in mod accentuat si chiar pe rosturile de imbinare, care  pot fi departate in cazul in care ruloul se constata ca pierde din umiditate.

Rulourile sunt diferite si din motiv pot fi obtinute detalii numeroase despre preturi dar si despre caracteristicile fiecarui tip de rulou, chiar de pe paginile magazinelor de profil.

No comments:

Post a Comment