Monday, May 30, 2016

Acoperisuri verzi




Pe acoperisurile verzi, desi poate parea ciudat, pot sa apar inclusiv obiecte specifice de mobilier, asa cum se pot vedea pe orice alt spatiu verde. Mobilierul poate sa aiba diverse forme si da o nota deosebita gradinii verzi, acolo unde este el amplasat.

Mobilier pentru acoperisuri verzi tip intensiv


Un acoperis verde intensiv poate fi personalizat folosindu-se un mobilier care e functional si nu in ultimul rand decorativ, avand elemente ce prin forma, prin aspect si nu in ultimul rand prin amplasare, ofera o imagine unica si estetica asupra locurilor de relaxare ce se afla pe orice  acoperis verde. Pe piata specifica acestui tip de mobilier sunt diverse si multe elementele din acest tip de mobilier, care poate sa fie amplasat la terasele verzi ce fac parte din zonele de odihna si relaxare. Dintre modele, sunt sumar descrise cateva, mai jos.

Banca Nostalgie e o banca eleganta cu un suport confectionat din fonta turnata, grunduita si fiind vopsita intr-o culoarea spcifica, in doua straturi, avand scanduri si cotiera din lemn cu o grosime de circa 40 mm, fiind tratata fonta cu lazura ecologica si avand elementele de asamblare facute din inox.
Lungimea pe care o are banca poate fi de 1850 mm, si cu o latime de circa 560 mm, o inaltimea de 860 mm si masa de 58 kg.

Banca Loja reprezinta un alt tip, care are un  suport din fonta turnata, e grunduit si apoi vopsit in doua straturi, avand scanduri din lemn cu grosimea de circa 40 mm, tratat cu lazura ecologica, si dotat cu o cotiera in mijloc, bancile putand fi comandat si separat, in felul acesta putand fi montat ulterior, si in acelasi timp are in dotare inclusiv elemente din inox, folosite pentru asamblare. Loja e disponibila diverse dimensiuni incepand de la 58 kg pana la 78 kg.

Scaunul ce a fost denuit de catre fabricanti – Nostalgie, e, un scaun elegant  cu suportul facut din fonta turnata, grunduit si vopsit in doua straturi cu culoare, avand scanduri si cotiera din lemn cu grosimea de 40 mm, avand scaun tratat cu lazura ecologica, in componenta sa avand elemente de asamblare realizate  din inox. Masa scaunului e de 50 kg.

Scaunul ce e denumit si ,,Opera” e un scaun care detine un suport si este confectionat dintr-o fonta turnata, aceasta fiind grunduita si vopsita in cate doua straturi, cu scanduri din lemn ce au grosimea de 40 mm si tratat cu lazura ecologica. In componenta sunt incluse si elemente asamblate care sunt din inox, cu masa de 50 kg.

Inverzirea prin amestec de seminte


Unul dintre tipurile de amestec ale samintelor, denumit si Bauder Samenmischung reprezinta un amestec ce se poate aplica in oricare perioada din an, ea reprezentand un amestec testat si folosit pentru inverzirea extensiva. Sunt mai mult de 30 de astfel de tipuri de ierburi care sunt testate si completate apoi cu specii diverse de sedum, ele avand grija si putand sa reuseasca in acest fel sa obtina un amestec destul de echilibrat chiar si acolo sus, pe acoperis.

Adezivul si nutrientii organici vor duce la scaderea riscul ce poate sa apara, acela de desprindere si in acelasi timp pot sustine dezvoltarea vegetatiei incepand din faza initiala.

Mai multe informatii gasiti pe www.Odu.ro.

No comments:

Post a Comment