Monday, April 4, 2016

Gradinita sector 2




Scopul gradinitelor din sectorul 2 din Bucuresti si nu numai al acestora este de a crea pentru cei  mici o atmosfera cat se poate de familiara, sigura dar si vesela, atmosfera in care  in care copii sa se poata  dezvolta atat din punct de vedere intelectual, cat si personal, emotional si social, moral, dar si lingvistic, fizic si creativ.

Prin intreaga activitate ce se desfasoara in gradinitele sectorului 2, se urmareste in principal garantarea pregatirii in scopul adaptarii ulterioare la viata scolara, dupa care la cea sociala si deasemeni crearea unui climat stimulativ si creativ de munca si de invatare.

Gradinitele din sectorul 2 al Bucurestiului, ofera posibilitatea de a fi formati si instruiti copiilor care au varsta cuprinsa intre 3 pana la 6 sau 7 ani, pana la nivelul de cerinte de o maxima exigenta, in asa fel incat adaptarea ulterioara la scoala sa fie un real succes.   

Gradinitele functioneaza de regula cu 2 pana la 3 grupe separate pe categorii de varsta, fiecare avand maxim 20 - 25 locuri fiecare, si in regimul unui program normal.

Inscrierile in cadrul gradinitelor sectorului 2 din Bucuresti ca de altfel pentru toate gradinitele de acest fel se fac direct la sediul acestora in fiecare zi,  luni si miercuri, in datele calendaristice stabilite prin proceduri de catre institutiile abilitate.

Desemeni, informatii suplimentare privind programa oricarei gradinite pot sa gaseasca cei interesati pe paginile online, una dintre acestea fiinsd chiar www.just4kids.ro, sau chiar si telefonic.

Petrecand ore frumoase intr-un mediu linistit, mediu in care primeaza atat calmul cat si buna dispozitie, orice copil care frecventeaza cursurile unei astfel de gradinite poate sa desfasoare activitati sub supravegherea atenta a cadrelor didactice ce sunt calificate sa ofere educatie adecvata pentru fiecare tip de personalitate al copiilor.

Activitati si facilitati


In cadrul gradinitelor din sectorul 2 copii pot sa beneficieze printre altele de:
-          cadre didactice avand o pregatire corespunzatoare;
-          sali de grupa ce sunt dotate cu un mobilier care e corespunzator varstei si deasemeni cu aparatura audio-video precum si materiale didactice atractive si noi;
-          cabinet metodic;
-          sala vestiar;
-          biblioteca;
-          spatiu de joaca in aer liber;
-          grupuri sanitare.
Programa scolara gradinitelor respecta intotdeauna cerintele Ministerul Educatiei, atat in ce priveste obiectivele cat si continuturile dar si categoriile activitatilor desfasurate.

Activitati pe domenii


Dintre activitatile desfasurate in cadrul gradinitelor din sectorul 2 al Bucurestiului, se regasesc in cele mai multe dintre acestea urmatoarele:
-          domeniul limba si comunicare;
-          Domeniul om si societate;
-          Domeniul stiinta;
-          Domeniul psiho – motric;
-          Domeniul estetic – creativ.

Dintre activitatile optionale desfasurate, copii si parintii pot sa aleaga:
-          Educatie morala si religioasa;
-          Activitati specifice artelor plastice si decorative cum ar fi desenul, pictura inclusiv pictura pe sticla, modelajul, colajul, ceramica;
-          Limba engleza;
-          Arta teatrala;
-          Educatie muzicala.

Exista in programa acestor gradinite si activitati extracuricurale dintre care cel mai des se regasesc:

-          Organizarea de serbari atat in gradinita cat si in alte locatii, cu diverse ocazii;
-          Celebrari ale unor sarbatori nationale sau internationale prin diverse activitati la care pot participa chiar si invitati, prin plimbari sau activitati practice;
-          Participarea la concursuri, la festivaluri, targuri, sau expozitii.

No comments:

Post a Comment