Wednesday, February 3, 2016

Creativitate sau mestesug cu lut fimo


Cand dispuneti de foarte mult timp liber se poate intampla sa cautati diverse modalitati de petrecere a timpului liber si in acelasi timp de a gasi o activitate care sa va faca sa va relaxati si sa va refaceti energiile. Se poate intampla ca aceste activitati sa fie insotite insa si de o latura productiva si mai exact o latura in care sa faceti unele produse ce pot fi mai tarziu valorificate sub diverse forme. Una dintre aceste activitati poate si legata de mestesugul obtinerii unor unor gablonturi sau articole decarite cu ajutorul unui lut fimo.

Ce este acest lut fimo

Denumierea de lut fimo pentru a fi pe intelesul unei game mai mari de oameni se refera la o categorie de lut care se poate utiliza pentru obtinerea de cercei, medalioane sau inele fara foarte multe batai de cap. Pentru o ilustrare si mai avantajoasa a ceea ce poate reprezenta un lut fimo si utilizarea acestuia puteti sa va imaginati sau sa va amintiti ceea ce  insemna sau putea insemna joaca cu plastelina din primi ani de viata.

Alegerea acestor tipuri de lut fimo si toate aceste elemente au legatura si cu dorintele sau pasiunile pe care voi le aveti iar daca acestea coincid cu modelarile in lut puteti trece la achizitia acestuia. www.profiart.ro este locul din care va puteti achizitiona si informa atat despre acest lut fimo cat si despre alte materiale si produse care va pot ajuta sa va relaxati sau sa dati frau imaginatiei.

Lut fimo si accesoriile necesare prelucrarii

Nu este insa suficient sa aveti la dispozitie lut fimo ci va trebuii sa aveti si alte materiale si ustensile pentru a putea crea tot ceea ce aveti nevoie. Daca vreti sa stiti cam care ar fi setul minim de mestesug in lut fimo trebuie sa aveti lutul, zalele, sistemele de inchidere pentru bratari, cercei sau unele accesorii metalice.

Un alt element de care se poate intampla sa aveti nevoie sunt acele si ata pentru asezarea unor margele sau forme obtinute din lut fimo dar si unele capete sau chiar si unele sarmulite pentru realizarea acestora.  Aceste obiecte obtinute din lut fimo pot fi foarte usor combinate si cu unele margele de sticla, metalice sau plastic pentru a obtine efectul sau designul dorit pentru acestea.

Tipul de lut fimo potrivit

Daca ati crezut ca alegerea unui lut fimo este simpla datorita existentei unei singure categori este timpul sa stiti ca lucrurile nu sunt chiar asa de simple. Ca si in alte domenii si in ceea ce priveste acest lut fimo veti avea mai multe posibilitati si mai exact veti putea alege intre un lut fimo cu uscare la aer sau unul cu uscare intr-un cuptor.

Fiecare tip de lut fimo poate venii cu avantajele sau cu dezavantajele sale dar pentru asta este nevoie de o studiere atenta a caracteristicilor. Pentru orice nelamuriri pe care le puteti avea exista si varianta utilizarii unui site precum a www.profiart.ro unde veti gasi multe materiale pentru hobby sau mestesuguri.

Lut fimo este o categorie de lut speciala care o sa va ofere posibilitatea de a crea cercei, bratari sau alte accesorii dupa propria voastra creativitate si propria dorinta.

No comments:

Post a Comment