Wednesday, January 27, 2016

Paralela Scoli private sector 3, sistemului educational de stat


Cu totii ne dorim tot ce este mai bun pentru copilul nostru, este deja un truism- scoli private sector 3, gradinte particulare, jucarii sau haine scumpe. Incepand de la o varsta frageda cand suntem atenti la tot ce intra in contact cu el; persoane, haine, alimentatie si pana in momentul in care termina toate scolile.

Prima dilema a parintelui: Scoli private sector 3 sau scoli de stat din sector 3 ?

In mod cert subtitlul este valabil daca locuiesti in sectorul 3 din Bucuresti, insa esenta dilemei ramane in picioare indiferent de zona in care ai domiciliul. Incepi sa cauti scoli particulare sector 3 sau dupa caz gradinite particulare sector 2 sau sector 3, dupa cum spuneam, in functie de zona sau de varsta copilului. Primesti recomandari de gradinte private, ulterior scoli particulare si incepi sa cantaresti, sa pui in balanta recomandarile, avantajele si costurile. De decizia ta depinde viitorul copilului tau.

Scoli private sector 3 – educatia mostenirea cea mai de pret

Daca m-ar intreba cineva care ar fi cea mai de pret mostenire pe care ar putea sa o lase un parinte unui copil, as spune fara sa stau pe ganduri: educatia. In mod cert procesul de nculturatie ( transmiterea culturii de la o generatia la alta ) este important. In limbaj comun; cei sapte ani de acasa, prces ce continua ulterior pe toata durata vietii intr-o forma sau alta.  Procesul educational institutionalizat reprezinta o alta etapa in dezvoltarea copilului. 

Am avut placerea sa descopar o unitate de invatamant din categoria scoli private sector 3 acolo unde am putut observa ca sistemul educational se desfasoara dupa alte reguli; copiii sunt invatati sa aiba curaj, sa nu le fie teama de greseala, sa aiba incredere in ei si sa isi urmeze visurile. Ma refer aici la scoala particulara just4kids.ro

Se spune ca acele persoane care ajung in functii de conducere nu au avut numai zece la scoala, ci au fost acele persoane care au invatat de la o varsta frageda sa se adapteze, sa abordeze situatiile cu incredere si perseverenta. Acestea caracteristici ale personalitatii unui copil nu se mostenesc, asa cum s-ar crede la prima vedere, ci se invata prin educatia primita. De cele mai multe ori aceste valori se transmita in familie, scoala si gradinita avand un rol infim in acest sens in gradintele de stat. Nu despre acelasi lucru putem spune si de gradinite private.

Scoli private sector 3 just4kids  - Schimbarea inspirata de sistemul privat de invatamant

Schimbarea inspirata de sistmul privat este in stransa legatura cu transmiterea acestor trasaturi de personalitate si prin sistemul de invatamant. Cum putem realiza acest lucru ? Prin abordarea diferita a programei scolare; Lectii interactive, centrate pe elev si pe raspunsurile acestuia. Incurajarea creativitatii, selectarea informatiei esentiale si nu in ultimul rand orientarea pentru descoperirea inclinatilor fiecarui elev. Tinand cont ca informatia este la un click distata suntem obligati sa ii formam diferit pe elevi in 2016.


Nu spun ca sistemul de stat e prost si toata lumea ar trebui sa isi dea copiii la Scoli private sector 3 sau in cartierul unde locuiesc. In gradinta de stat si in scola de stat am invatat si eu, insa trebuie sa privim cu atentie la sistemul din scoli private, sa ii respectam pe cei care predau si sa schimbam sistemul acolo unde ceva nu merge.

No comments:

Post a Comment