Monday, January 25, 2016

Bare din otel beton cu rasini epoxidice pentru o protectie suplimentara si nu numai


Un dezavantaj major pe care il prezinta aceste bare din otel beton este acela ca daca sunt depozitate necorespunzator sunt expuse la riscul de a rugini. Acest dezavantaj ii scade din calitatile pe care le prezinta. Si, pentru a se evita astfel de probleme, exista bare din otel beton care au pe suprafata lor un strat de protectie din rasini epoxidice. In acest fel barele din otel beton sunt protejate de intemperii si se creste totodata durata lor de viata.

Presto Construct comercializeaza la cerere si astfel de elemente pentru constructii intrucat optimizarea lucrarilor este cuvantul cheie.

Cateva generalitati despre rasinile epoxidice

Aceste rasini epoxidice care acopera barele din otel beton sunt materiale polimerice bicomponente, care la inceput sunt in stare lichida, apoi in baza unei reactii chimice se transforma intr-un material solid. In timpul acestei reactii chimice dintre prima componenta (rasina epoxidica) si componenta a doua (intaritorul) si pana la intarirea definitiva materialul adera foarte bine la suprafata suport iar substanta obtinuta este foarte puternic adeziva.
O data ce aceasta rasina epoxidica este aplicata pe suprafata barelor din otel beton se intaresc si ofera o protectie eficienta si durabile.

Costuri si avantaje

Cu toate ca in ceea ce priveste costul acestor bare din otel beton pe a caror suprafata se gasesc si aceste rasini epoxidice sunt mai costisitoare fata de cele obisnuite, recomandarea specialistilor este aceea ca pentru lucrari realizate in mod exceptional sa se utilizeze aceasta varianta.
Avantajele pe care le prezinta aceste bare din otel beton cu rasini epoxidice nu sunt deloc de neglijat intrucat ofera o protectie mult mai eficienta pentru sustinerea adecvata a structurilor de rezistenta.
Structura de rezistenta a unei constructii este cea mai importanta componenta iar aceasta trebuie sa fie o structura solida, de neclintit. Tocmai de aceea este foarte important sa se acorde o atentie deosebita acestui element.

Importanta pe care o prezinta in constructii

Incorporarea barelor din otel beton ofera o stabilitate mult mai puternica in timp reusind sa ofere o rezistenta si o durabilitate mult mai crescuta. Despre rasinile epoxidice putem spune ca de-a lungul timpului si-au castigat o popularitate destul de mare in timp fiind utilizate in foarte multe domenii.

Protectia barelor din otel beton prezinta o importanta deosebita intrucat daca acestea au fost depozitate in mod corespunzator nu mai pot fi utilizate in conditiile cele mai bune.
In industria constructiilor acest otel beton este utilizat pe scara larga si sunt folosite in special ca aramturi de tensionare si consolidare a structurilor de beton sau de zidarie. Betonul este un material destul de rezistent dar de unul singur nu este capabil sa faca fata atat de bine la solicitarile la care este supus de-a lungul timpului, asadar incorporarea barelor din otel beton este o optiune mai mult decat buna.

De asemenea, protectia barelor din      prin acoperirea lor cu rasini epoxidice duce in mod automat la ridicarea calitatii acestora si totodata se pot utiliza in conditii mult mai optime. Se ridica in mod automat si calitatea constructiei si se vor obtine o serie de avantaje mult mai mari.

Va recomandam sa luati in calcul si aceasta varianta si totodata atunci cand vine vorba despre constructii sa nu faceti rabat la calitate. 

No comments:

Post a Comment