Tuesday, October 20, 2015

Despre audit intern




Audit intern inseamna activitatea de examinare intr-un mod obiectiv a tuturor activitatilor, a unei organizatii pentru a oferi o evaluare independenta despre managementul riscului si al controlului. Audit intern poate fi executat atat de persoane din interiorul organizatiei cat si de persoane din exterior, persoane specializate in astfel de lucruri pentru a da o evaluare cat mai exacta si adecvata nevoilor clientilor.

Audit intern si legile

In Romania, atunci cand este vorba despre o firma, o organizatie, totul ar trebui sa functioneze pe baza unor legi si deseori chiar asa si este. In caz de audit intern nu este o exceptie, acesta functioneaza in conformitate cu legislatia ce priveste auditul intern pentru entitatile publice, pentru diverse organizatii si firme. Normele ce se pun in vigoare atunci cand este vorba despre audit intern sunt elaborate de catre Camera Auditorilor Financiari. Aceste norme sunt legate de reguli ce privesc organizarea, implementarea si Codul de Etica. Articolul 23 din OUG nr. 75/1999 spune ca persoana ce realizeaza auditul intern trebuie sa aibe calificarea necesara.  

Cele mai bune servicii de audit sunt acelea ce sunt in conformitate cu standardele adoptate de CAFR (Camera Auditorilor Financiari din Romania) si Serviciile Internationale de Contabilitate.

Servicii de audit intern si altele

Atunci cand este vorba despre audit, se pot executa servicii de audit intern, investigare, audit concomitent, audit anual, auditul managementului, proceduri convenite si auditul sistemelor. Planul de audit si raportul de audit trebuie sa fie in conformitate cu normele impuse, trebuie sa fie executat de catre persoane specializate, trebuie sa fie detaliat si sa cuprinda toate informatiile, un audit intern trebuie sa fie adecvat.

Audit intern trebuie sa dea raspunsul la intrebarea daca organizatia functioneaza conform tuturor prevederilor legale, sa dea o evaluare in ceea ce priveste controalele financiare pentru a creste eficienta activitatilor organizatiei respective si totodata are sarcina de a proteja organizatia si de a identifica pierderile spre a evita fraudele de orice fel.

TPA Horwath Group Romania si audit intern

TPA Horwath Group Romania ofera servicii de audit intern de calitate, la cele mai inalte standarde astfel incat clientul sa fie intotdeauna multumit de serviciile prestate de catre firma.  Specialistii firmei adopta o abordare ce se bazeaza pe riscuri in evaluarea eficientei operationale a sistemelor si controalelor financiare, conform cu legile si reglemetarile auditului intern. Raportul final de audit intern, spre deosebire de alte rapoarte oferite de alte firme, ofera si recomandari pentru firma, astfel incat acestea sa fie aplicate pentru a prospera.

TPA Horwath Group este o companie lider pe piata ce in anul 2015 a luat prestigiosul “Premiul Special” si insumeaza 200 de firme, 700 de birouri si peste 31.100 de angajati. Este o firma internationala cu specialisti in servicii de contabilitate, consultanta juridica, fiscala si de afaceri dar, totodata, si servicii de audit intern in 11 tari.

Pentru a vedea mai multe detalii sau pentru a contacta un specialist, puteti accesa site-ul www.tpa-horwath.ro unde veti gasi cu siguranta ceea ce aveti nevoie pentru firma dumneavoastra.  

Audit intern adecvat si de calitate pentru buna functionare a organizatiei dumneavostra dar si pentru un raport final bun.

No comments:

Post a Comment