Tuesday, September 15, 2015

Cum functioneaza un sistem de automatizari porti pentru garaj


In cazul in care, din comoditate, nu mai doriti  sa tot coborati din masina pentru a inchide sau deschide portile de la garaj, un sistem de automatizari porti este solutia cea mai la indemamna, cu ajutorul careia aveti posibilitatea sa faceti acest lucru prin simpla apasare a unui buton.
In ce consta montarea unui sistem de automatizari porti pentru garaj

Cutia de comanda care reprezinta creierul unui sistem de automatizari porti, se monteaza de regula pe plafonul garajului. Ea este fixata de peretele de deasupra portii si de un suport flexibil, pentru a putea permite crearea unei tensiuni  intre poarta si cursa tijei (cursorului) principale atasate la cutia de comanda.

Cutia de comanda este in masura sa actioneze o serie de combinatii de lanturi, arcuri si angrenaje, creand diferite tensiuni, astfel incat sa ofere rezistenta necesara  si manevrabilitate portii de la garaj, in special in momentul in care aceasta este ridicata. Un sistem de automatizari porti pentru un astfel de mod de deschidere, va trebui sa realizeze miscarea portii prin intermeiul a doua brate metalice, cu ajutorul carora poarta este ridicata pe niste ghidaje.

Cum se realizeaza controlul unui sistem de automatizari porti pentru garaj

Principala caracteristica a acestui gen de automatizari porti este reprezentata de posibilitatea actionarii sistemului chiar de la volanul masinii, fara a mai fi nevoie sa coborati din aceasta. Comanda  unui sistem de automatizari porti pentru garaj, si nu numai, este realizata prin intermediul unui controler de dimensiuni mici, care are integrat un emitator si un receptor, cu ajutorul caruia se realizeaza  deschiderea portii de la garaj. 

Transmitatorul (emitatorul) si receptorul trebuie in mod obligatoriu sa lucreze pe aceiasi frecventa, insa sunt si anumite modele de automatizari porti la care actionarea se realizeaza prin intermediul unui  cod digital pentru actionare. Un astfel de mijloc de comanda poate reprezenta o masura de siguranta pentru orice astfel de sistem, in special pentru cazurile in care freventa utilizate de catre  dumneavoastra prezinta anumite deficiente in functionare, create de interferentele cu alte frecvente din apropiere.

In momentul in care codul emitatorului a fost identificat de catre cutia de comanda si control,  se incepe procesul de deschidere, prin simpla activare a cursorului principal. Acesta incepe sa alunece, moment in care cele doua bratele mecanice trag poarta in sus.

In ceea ce priveste caracteristicile acestui gen de automatizari porti cu Breaksistems, putem spune ca este unul dintre cele mai sigure. Datorita numarului mare de senzori, in momentul in care este detectata o prezenta umana sau un obiect (masina dumneavoastra) atunci cand are loc inchiderea portii de la garaj, procedura de inchidere se opreste in mod automat.

In cazul in care un astfel de sistem de automatizari porti prezinta o anumita defectiune care nu poate garanta o functionare in siguranta, exista posibilitatea decuplarii celor doua brate, astfel incat poarta sa poata fi actionata manual.


In cazul in care doriti sa va dotati garajul cu un sistem de automatizari porti, piata de profil va pune la dispozitie o gama variata de astfel de sisteme de actionare, atat in ceea ce priveste pretul cat si din punct de vedere al performantelor.

No comments:

Post a Comment