Friday, August 14, 2015

Cum se alege un adeziv parchet


Daca ati ajuns in punctul in care trebuie sa montati parchetul, trebuie sa stiti ca pentru aceasta activitate aveti nevoie pe langa parchet si de ustensile speciale, dar si de adeziv parchet. Aveti grija sa folositi un produs potrivit pentru lucrarea dumneavoastra, pentru ca, in caz contrar, riscati ca rezultatul sa nu fie cel scontat.

In general, un parchet ar trebui sa dureze cel putin 10 ani, dar acest lucru este valabil doar daca folositi materiale de calitate si respectati recomandarile producatorilor. Trebuie sa aveti in vedere ca pentru montarea unei pardoseli, indiferent daca se foloseste sau nu adeziv parchet, locul trebuie sa fie perfect uscat, iar acest lucru presupune ca anumite lucrari ce se fac pe timpul unei renovari trebuie sa fie complet incheiate.

Clasificare adeziv parchet

Trebuie sa stiti ca daca vreti sa va bucurati in totalitate de beneficiile si frumusetea pe care vi le ofera un parchet, indiferent care ar fi tipul sau, acesta trebuie montat si lipit corespunzator, iar acest lucru se face doar folosind un adeziv parchet de calitate.

Ca si clasificare, pe piata exista doua tipuri mari de adeziv parchet si anume: adeziv parchet poliuretanic bicomponent care mai este denumit si adeziv silanic si adeziv parchet monocomponent.
Adezivul pentru parchet poliuretanic bicomponent se poate folosi pentru orice tip de parchet, indiferent daca este un parchet din lemn sau un parchet laminat, fiind ideal chiar si pentru parchetul realizat dintr-un lemn de esenta sensibila la apa. Acesta se aplica rapid in 30 de minute, iar dupa 24 de ore se poate slefui si finisa. De aceea, atunci cand trebuie sa executati o lucrare intr-un timp foarte scurt, acest tip de adeziv parchet va poate fi de un real ajutor, mai ales daca este vorba si de o lucrare mai pretentioasa.

Un alt avantaj pe care il are adezivul silanic este ca izoleaza din punct de vedere fonic. Daca vreti sa il folositi pentru pardoseli in care este montata o instalatie de incalzire trebuie sa aveti grija ca acesta aspect sa fie mentionat pe produs (un exemplu de adeziv parchet pentru pardoseli incalzite este 159 Eurowood MS Pro).

Cum va ajuta un adeziv parchet

Daca veti alege sa aplicati adeziv parchet de podea, nu veti mai avea nevoie sa folositi cuie sau alte accesorii pentru fixarea placilor de parchet, pentru ca se vor lipi foarte bine si vor rezista o perioada mai lunga de timp. Aveti grija insa ca atunci cand montati placile, acestea sa se imbine perfect cu celelalte si nu uitati sa apasati pe ele pentru a se realiza o priza cat mai buna.

Cele mai mari beneficii pe care vi le ofera un adeziv parchet sunt acelea ca fac pardoseala sa fie mult mai rezistenta, iar odata cu trecerea timpului nu se va umfla si nu va scartai. In plus acesta izoleaza fonic si ajuta la emanarea caldurii in camera.


Sfat. Aveti in vedere ca pentru o pardoseala perfecta, pe langa adeziv parchet, mai aveti nevoie de o bariera pentru vapori, o sapa autonivelanta si o amorsa poliuretanica. 

Mai multe informatii gasiti pe www.Decolandia.ro

No comments:

Post a Comment