Friday, June 5, 2015

Adeziv polistiren de calitate superioara


În momentul de faţă gama variată de adezivi, indiferent de tipul şi destinaţia de utilizare, ne poate ameţi de-a dreptul şi din aceste considerente trebuie ori să studiem de sine stătător caracteristicile fiecărui adeziv în parte ori să ne adresăm specialiștilor în domeniu pentru a primi o consultaţie.

În dependenţă de firmele, care produc adezivii polistiren, conţinutul acestuia poate să difere, dar este foarte important să conţină fibre organice şi non-organice, care la interacţiune să ofere rezistenţă la diferite coliziuni mecanice. Datorită acestor fibre adezivul polistiren reprezintă un produs inovator pe piaţa materialelor de construcţii.

Adezivul polistiren este soluţia ideală pentru a proteja faţadele de fisuri sau microfisuri. Acest adeziv protejează straturile de vopsea şi tencuielile de la exterior şi nu permite dezvoltarea fisurilor, care au fost provocate de mişcările solului instabil. Adezivul polistiren este foarte rezistent la condiţiile meteorologice, rezistă la temperaturi foarte scăzute sau din contra la temperaturi foarte ridicate. De obicei adezivul polistiren este ambalat în saci de hârtie şi este foarte important să fie depozitat şi păstrat în locuri uscate şi bine ventilate. 

În care domenii utilizămadezivul polistiren?:  
  •   Pentru a îmbunătăţi izolaţia termică a pereţilor exteriori;
  •  Pentru a renova faţadele;
  •  Pentru a realiza stratul de protecţie cu inserţie de plasă din fibră de sticlă;
  •  Pentru lipirea şi șpăcluirea plăcilor de polistiren;
  •  Pentru a fi aplicat pe pereţi monolitici şi suporturi tencuite.
 Caracteristicile adezivului polistiren:
  • Este rezistent atât la temperaturi înalte cât şi la cele joase;
  • Se lipeşte puternic de stratul suport;
  • Este rezistent la diverse șocuri atât din interior cât şi din exterior;
  •  Este utilizat pentru a lipi plăcile de polistiren;
  • Este eficient în optimizarea izolaţiei termice;
  •  Reduce cheltuielile pentru încălzire;
  •  Este permeabil la vapori.

Cum aplicăm adezivul polistiren:
 
În primul rând trebuie fixate plăcile de polistiren.Adezivul polistiren se utilizează în procesul de aplicare a sistemelor de termoizolaţie. Adezivul poate fi aplicat pe toate suprafețele, indiferent dacă acestea sunt la interior sau la exterior. Trebuie doar de respectat condiţia ca suprafeţele să fie stabile, rezistente, uscate şi curăţate de orice substanţă care ar putea împiedica aplicarea adezivului polistiren. În cazul în care suprafeţelesunt acoperite cu zăpadă sau gheaţă trebuie să aşteptăm ca acestea să se usuce. 

Tencuielile umflate trebuie îndepărtate pentru că în caz contrar adezivul polistiren nu se va aplica corect şi în scurt timp faţada se va deteriora. Denivelările la fel trebuiesc îndepărtate prin umplerea cu mortare pe bază de ciment. Dacă există zone cu risc de dezvoltare de ciuperci sau mucegai, atunci înainte de a aplica adezivul polistiren acele locuri se prelucrează cu soluţie specială, numită soluţie antimucegai. www.Europlastic.ro

Ulterior se va aplic adezivul polistiren. După aceasta urmează aplicarea masei de spaclu armat, care se aplică după ce adezivul polistiren s-a întărit complet. Acest proces poate dura şi şase zile pe timp de iarnă. Dacă în decurs de două săptămâni nu s-a reuşit acoperirea adezivului cu masă de spaclu armat, atunci mai întâi de toate se verifică calitatea lui şi apoi se ia decizia de continua lucrările sau de a le lua de la capăt.

No comments:

Post a Comment