Thursday, May 21, 2015

Adrian Ruja, un constructor modern



In domeniul constructiilor, ca in oricare alt domeniu de altfel, tehnologia avanseaza cu o viteza uimitoare, pe piata aparand mereu materiale destinate acestei industrii din ce in ce mai calitative si mai performante. Acest lucru face ca si cladirile ridicate in ultima vreme sa creasca in performanta si confort, prin urmare, apartamentele ridicate in ultimii ani sunt cu siguranta superioare din acest punct de vedere celor vechi, edificate in epoca comunista. Investitorul imobiliar Adrian Ruja este de parere ca un apartament nou este mult mai sigur si mai durabil, avand in vedere tehnologia avansata cu care este construit.

Adrian Ruja prefera materialele de cea mai buna calitate

Componentele structurale ale unei cladiri au o importanta foarte mare in ceea ce priveste siguranta constructiei respective, de aceea utilizarea materialelor de buna calitate, in cantitati suficiente - economia in acest caz nu trebuie sa afecteze in nici un fel calitatea - este o cerinta obligatorie, atat in ceea ce priveste infrastructura constructiei cat si suprastructura.

O importanta majora o au insa elementele structurale de rezistenta, adica fundatia, peretii, stalpii, planseele, grinzile, sarpanta si scarile. Pentru ca o constructie sa fie durabila si sigura, mai ales intr-o zona unde cataclismele naturale sunt posibile, asa cum ar fi cutremurele, de exemplu, materialele din care aceste componente sunt alcatuite trebuie sa fie atent selectionate.

Betonul utilizat in cladirile ridicate de Adrian Ruja

Cimentul este unul dintre materialele cele mai utilizate in domeniu, de aceea alegerea tipului adecvat trebuie facuta cu atentie, de specialistii constructori. Betonul obtinut va avea calitati superioare pentru a raspunde cerintelor de siguranta. In ridicarea ansamblurilor de locuinte apartinand investitorului Adrian Ruja, important pion pe piata imobiliara bucuresteana, s-a utilizat betonul autocompactant 450 fabricat de Holcim. Acesta a fost ales de proiectanti datorita calitatilor sale deosebite, care-l fac o adevarata inovatie revolutionara in categoria betoanelor. Curge sub propria greutate si are o mare abilitate de raspandire, putand trece prin spatii inguste, fara a avea tendinta de a se segrega, ramanand omogen, si pe timpul transportului, si in cand este pus in opera.

Elemente structurale la blocurile lui Adrian Ruja

In functie de geometria elementelor, de tipul de armatura si cantitatea ei, de modalitatea de lucru, dar si de metoda de finisare, depind cerintele specifice ale acestui material, care constau de fapt in consistenta lui, adica de vascozitate, capacitatea de trecere fara a se separa.

Folosind acest tip de beton de ultima ora, elementele structurale ale oricarei cladiri sunt mult mai durabile si sigure. Multi constructori il folosesc cu precadere la constructia grinzilor, a centurilor, a peretilor si a stalpilor, dar si a fundatiilor. Blocurile din complexul rezidential Adrian Ruja sunt ridicate utilizandu-se betonul autocompactant, ceea ce le confera o garantie in plus asupra securitatii si durabilitatii. La toate aceste caracteristici se poate adauga una in plus, adica faptul ca betonul de la Holcim are un aspect estetic deosebit atunci cand este pus in opera.

Cei care isi doresc o casa sigura si performanta ar trebui sa se asigure in momentul achizitionarii ca aceasta a fost construita cu materiale de calitate, dupa proiecte concepute la cele mai inalte standarde.

No comments:

Post a Comment