Wednesday, April 8, 2015

Gradinite particulare sectorul 6



Viitorul copiilor nostri ne preocupa inca din momentul in care acestia vin pe lume, de aceea, fiecare actiune a noastra nu urmareste decat asigurarea unui viitor cert, linistit si fericit pentru micutii nostri. Le pregatim primi pasii chiar din perioada in care trebuie sa mearga la gradinita, in primul rand prin alegerea celei mai competitive unitati educationale de acest gen. 

Dilema noastra este daca sa alegem invatamantul public sau cel particular. Desigur, latura financiara este luata in calcul atunci cand ne pregatim sa luam o asemenea decizie, insa de multe ori, factorii care contribuie la hotararea noastra sunt multipli, iar cel financiar nu ocupa neaparat primul loc.Inca din primavara, parintii fac liste cu gradinite particulare sector 6 pentru a studia conditiile din fiecare, in vederea stabilirii celei mai bune decizii pe care ar putea sa o ia.

Daca, pentru a ne inscrie micutii in sistemul public de invatamant, alergatura devine destul de obositoare cautand sa indeplinim tot ceea ce trebuie pentru ca prichindelul sa fie acceptat la gradinita pe care o vizam, in ceea ce priveste sectorul privat, demersurile devin mult mai lejere, ceea ce le permite parintilor sa se axeze mai mult pe verificarea mediului in care copiii lor vor trai o parte din timp si vor invata primele notiuni care sa le dezvolte abilitatile. Se pot concentra astfel mult mai bine pe beneficiile pe care le pot avea micutii in cazul in care vor urma una din aceste gradinite particulare sector 6.

Desigur, diferentele dintre invatamantul public si cel privat sunt destule si consistente. S-ar putea ca un copil de la o unitate de stat sa-si astepte mamica la sfarsitul primei zile cu nerabdare, plans si ingrozit, rugand-o din sufletelul lui extrem de indurerat sa nu-l mai trimita si a doua zi in acel loc. Nu putine sunt astfel de cazuri, in care parintii s-au trezit ca sunt nevoiti sa caute o alta gradinita, pentru a nu continua sa-si traumatizeze copilasul, care nu a reusit sa se adapteze unor conditii specifice.

Adica un numar foarte mare de copii in grupa, cu educatoare care nu fac fata sa ofere o atentie individuala fiecarui copil, cu mobilier vechi si de multe ori deteriorat, cateva jucarii roase de timp si de folosinta indelungata.De multe ori, nici hrana nu este tocmai pe placul celor mici, insa sunt nevoiti sa manance ceea ce este in meniu.

Cu siguranta, aceasta nu este o imagine tocmai placuta, iar faptul ca propriul nostru copil ar face parte din ea, ne ingrozeste. Din acest motiv, multi dintre bucuresteni se orienteaza inca de la inceput spre una din seria de gradinite particulare sector 6, unde lucrurile sunt cu totul si cu totul altele. Mobilier nou, incaperi bine organizate, un numar mic de copii in grupa, locuri de joaca interioare si in aer liber si o doamna educatoare simpatica, care se apleaca in orice moment asupra nevoilor fiecarui copil.

Viitorul micutului tau depinde de alegerea pe care o faci, asadar opteaza pentru gradinite particulare sector 6.

No comments:

Post a Comment