Wednesday, March 11, 2015

Dr. Vizitiu Aurelia sfatuieste femeile sa mearga la medic


Cum multe dintre femeile din Romania, dintr-un motiv sau altul, nu-si fac controale ginecologice periodice si ajung la medic in ultima instanta, cand afectiunile se agraveaza, dr. Vizitiu Aurelia trage un semnal de alarma in acest sens. O serie de maladii care devin la un moment dat incurabile ar fi putut fi tratate, daca erau depistate din timp, asadar, femeile sunt sfatuite sa consulte medicul ginecolog chiar daca nu au simptome evidente care sa anunte o anumita suferinta. Cu atat mai mult, femeile trebuie sa mearga la medic in momentul in care apar primele semnale care ar putea prevesti o maladie mai mult sau mai putin grava.

Dr. Vizitiu Aurelia despre controlul periodic

Durerea pelvina este un astfel de semnal, care trebuie tratat cu foarte multa seriozitate, deoarece ea poate avertiza o serie de pericole care ne pandesc. Nu trebuie in nici un caz neglijata, pe principiul ca trece de la sine. Un exemplu de pericol foarte grav, care ar putea fi astfel anuntat, il reprezinta o eventuala sarcina extrauterina, caz in care se impune o interventie chirurgicala de urgenta. Durerea mai poate insemna si o iminenta de avort, in cazul femeilor insarcinate, sau o infectie urinara, insa si pericole precum cancerul organelor genitale sau fibromul uterin. Acestea sunt cateva exemple de afectiuni care se manifesta prin dureri acute, puternice si bruste.
O durere cronica, care se intinde pe o perioada mai mare de timp, poate semnaliza prezenta fibromului uterin, a polipilor endometriali sau a cancerului.

Dr. Vizitiu Aurelia: simptomele nu trebuie neglijate

Si o secretie vaginala care depaseste limitele normalitatii poate reprezenta un simptom al anumitor afectiuni, mai adauga dr. Vizitiu Aurelia. Prin anormalitate se intelege cresterea cantitatii, secretia devenind mai abundenta ca de obicei, schimbarea culorii si a mirosului. Mancarimea in regiunea vaginului sau sangerarea sunt alte semne care anunta necesitatea unei vizite la medicul ginecolog, deoarece aceste simptome pot prevesti diferite tipuri de infectii vaginale, cum ar fi vaginoza bacteriana, infectia cu chlamydia sau cu trichomonas, avand urmari destul de grave, de aceea un control medical ginecologic este imperios necesar inca de la primele semne. 

Un medic in care femeile au incredere este dr. Vizitiu Aurelia
Sangerarea vaginala este un avertisment sever, mai ales pentru femeile aflate la menopauza. Acest lucru poate sa insemne prezenta unui cancer endometrial, desi nu este absolut obligatoriu, deoarece simptomul poate avertiza si alte afectiuni care-si fac astfel simtita prezenta. In cazul femeilor tinere, sangerarea poate fi cauzata de polipi, fibroame, cancer uterin sau vaginal, sau pur si simplu poate indica o sarcina. Sunt si cazuri in care nu reprezinta decat dezechilibre hormonale, insa toate acestea trebuie sa fie stabilite de catre medicul ginecolog, in urma investigatiilor medicale care se impun, avertizeaza dr. Vizitiu Aurelia.
Trebuie stiut ca formele de cancer se pot trata, daca sunt depistate la timp, iar fibroamele si chisturile pot fi extirpate chirurgical, mai nou prin metoda laparoscopica, care este una neinvaziva si mult mai usor de suportat de catre paciente.

No comments:

Post a Comment