Wednesday, February 18, 2015

Pardoseli epoxidice destinate unei varietati de spatii


http://www.milucon.ro
Nu de putine ori intalnim spatii care ne uimesc prin aspectul placut datorat in primul rand pardoselii. Estetica aceasta poate fi realizata folosind genul de pardoseli epoxidice, care sunt fabricate pe baza de rasini dure si prezinta o serie de proprietati care le fac ideale pentru diferite tipuri de spatii, cum ar fi parcari, garaje, spalatorii auto, unitati sanitare si de educatie, dar si pentru restaurante, baruri, sali de cinematograf sau de spectacole. Rezistenta lor deosebita la diferiti factori este criteriul principal pentru care sunt alese in zonele cu trafic mediu si intens, dar si in cele industriale. Estetica lor deosebita datorata varietatii foarte mari de nuante si culori le face recomandabile chiar si pentru spatiile rezidentiale, cu precadere in bai si bucatarii, dar nu numai.

Pardoseli epoxidice cu o estetica spectaculoasa

Ceea ce constituie o noutate pentru acest domeniu, este faptul ca ele pot fi personalizate, creandu-se astfel decoruri inedite, extrem de frumoase. Exista spatii in care aceste rasini au fost aplicate peste un tapet, cu o grafica personalizata si unica. Modelele tapetului pot fi si in 3D, iar pardoseala este iluminata de sub stratul epoxidic, ceea ce da nastere unui efect de-a dreptul spectaculos, care nu se poate compara cu nici un alt tip traditional de pardoseala. Culorile practic nelimitate pot fi combinate in functie de imaginatia fiecaruia, astfel incat se poate obtine un decor unic, neintalnit intr-un alt loc. In plus, pot fi inserate diferite elemente de decor, care sa le faca si mai placute din punct de vedere vizual.

Proprietati pentru care sunt alese aceste pardoseli epoxidice

Nu doar estetica reprezinta punctul forte al acestor pardoseli ci si proprietatile lor deosebite. Pot fi amintite aici rezistenta extrem de mare la socurile mecanice, etanseitatea perfecta, care nu permite apei sau altor lichide sa le penetreze. Pentru faptul ca sunt antistatice, inlatura prezenta factorilor alergici, iar prin introducerea particulelor de cuart devin si antiderapante. Spitalele, laboratoarele, farmaciile sau unitatile din industria alimentara prefera aceste pardoseli epoxidice pentru igiena perfecta care poate fi intretinuta in prezenta lor. Acest lucru se datoreaza faptului ca sunt sub forma de pelicula continua, prin urmare nu exista rosturi de dilatatie sau imbinari, locuri favorizante dezvoltarii microorganismelor si bacteriilor, dar si acumularii de murdarie. Intretinerea lor se face simplu, fara eforturi sau costuri deosebite.

Modalitati de punere in opera a tipului de pardoseli epoxidice

In ceea ce priveste instalarea acestor pardoseli epoxidice, aceste solutii pe baza de rasini sunt compatibile cu suprafete din beton, gresie, mozaic, sape autonivelante, insa nu adera la parchetul din lemn sau linoleum. Dupa ce au fost eliminate resturile vechii pardoseli, se toarna o sapa egalizatoare. Daca se utilizeaza ca decor un fototapet, acesta se monteaza peste sapa, iar peste el se aplica un strat de vopsea epoxidica. Fototapetul trebuie perforat micronic astfel incat cel de-al doilea strat sa faca legatura cu primul, obtinandu-se astfel o suprafata compacta. Intre doua etape de lucru se asteapta pana cand primul strat se intareste si se usuca. La sfarsit se aplica o pelicula de lac protector care va impiedica aparitia defectelor generate de trafic.

No comments:

Post a Comment