Friday, January 30, 2015

Puturi de apa cateva lucruri esentiale despre ele



Despre puturi de apa putem spune o serie de lucruri, multe persoane au nevoie de acestea pentru ca in fond ele procura apa potabila, astfel ca nu e greu de imaginat de ce sunt necesare. Apa potabila este esentiala in multe gospodarii, in fapt in toate gospodariile, insa apa potabila obtinuta prin puturi de apa poate fi utilizata la o scala mai larga. 

Puturi de apa sunt realizate de catre diverse companii, ele nu sunt foarte costisitoare, nu presupun ocuparea unui spatiu prea vast, nu sunt nici foarte greu de realizat, insa aceste puturi de apa trebuie realizate corespunzator pentru ca ele sa fie unele folositoare si nu doar o sapatura in pamant.
Astfel ca exista o serie de aspecte de care trebuie sa se tina cont la realizarea de diverse tipuri de puturi de apa, la diverse adancimi.

De ce debit aveti nevoie pentru un put de apa?


Poate ati hotarat ca a sosit in sfarsit momentul pentru a beneficia de avantajele unor puturi de apa. Inainte insa de a hotari asupra companiei cu care veti colabora pentru realizarea de aceste puturi de apa, trebuie sa luati in calcul cateva aspecte. Mai apoi doar trebui sa cereti oferte legate de diverse tipuri de foraje care se potrivesc dvs.
E bine de stiut spre exemplu ca exista unele situatii in care se poate estima o nevoie de debit a unui put de apa tinandu-se cont de consumul mediu. Un alt aspect important la realizarea de astfel de puturi de apa este si acela ca debitul maxim al unui foraj va depinde de zona. 
In acest sens, veti regasi numeroase companii care va vor oferi probabil un debit de apa mai mare daca aveti un diametru de foraj mai mare, insa este indicat sa nu luati in calcul astfel de oferte, intrucat ele sunt de regula facute pentru ca au preturi mai mari.

Cum stabiliti exact debitul de care aveti nevoie la puturi de apa?


Daca luati ca si exemplu faptul ca un consum mediu pentru o familie ce numara 4 membri va fi undeva la 40 metri cubi pe luna, daca doriti spre exemplu alimentarea unei case, fara a lua in calcul bineinteles irigarea unei gradini daca si unde este cazul, in mare parte cam orice fel de foraj de puturi de apa va putea satisface aceasta nevoie. Daca veti dori spre exemplu si sa udati gradina prin utilizarea acestor puturi de apa, tot ce trebuie sa faceti este sa instalati si un bazin de acumulare, care va realiza nu doar o alimentare constanta, dar si o rezerva de apa la puturi de apa.

Daca ne referim la puturi de apa pentru ferme spre exemplu, pentru agricultura sau diverse industrii, atunci va fi nevoie de mai multe rezervoare sau de o retea de santuri, insa toate acestea se vor raporta bineinteles si la suprafata terenurilor in cauza sau a cladirilor.

Asadar realizarea de puturi de apa nu e atat de dificila pe cum pare, iar utilitatea lor e de necontestat, deci tot ce ramane de facut e sa alegeti colaborarea potrivita. 

No comments:

Post a Comment