Friday, November 28, 2014

Ghid de cumparare a unui parchet laminat


Daca va ganditi sa renovati locuinta sau poate sunteti in decursul construirii unei locuinte, veti avea nevoie de podele bineinteles, ir in randul acestora alegerea de parchet laminat este din ce in ce mai populara.
Unul dintre cele mai mari avantaje ale unui parchet laminat este faptul ca acesta va avea un montaj flotant, adica nu va trebuie prins in cuie sau lipit, fapt ce va face ca montarea lui sa fie una mult mai simpla.

Unde se foloseste parchet laminat


Se poate folosi parchet laminat de regula in locuinte, insa acesta se va reintalni si in alte spatii in care probabil traficul este unul mai intens.
Un parchet laminat este de exemplu ideal pentru holuri, intrucat acesta nu este foarte sensibil la zgarieturi si astfel va avea o rezistenta mai buna. Veti regasi insa parchet laminat si in dormitoare, chiar si in bai si bucatarii, intrucat acesta este rezistent si la umezeala.

Modele infinite de parchet laminat


Un parchet laminat se va regasi in numeroase modele, intrucat combinatiile de suprafata ale acestuia pot fi practic infinite. In acest sens, nu veti avea probleme in a asorta acest parchet laminat la diverse alte piese de mobilier din locuinta dvs.

Locuri in care nu ar trebui montat parchet laminat


Exista anumite locuri si incaperi care nu sunt intocmai propice pentru montarea de parchet laminat, iar in aceasta categorie se vor incadra spre exemplu spatiile care au o umiditate foarte ridicata. Chiar daca un parchet laminat va avea o rezistenta mai mare la umezeala, acesta nu va fi ”imun” la ea, astfel ca daca veti monta parchet laminat intr-o incapere cu umiditatea foarte foarte mare, acesta va avea de suferit.

Grosimea la parchet laminat si rezistenta sa la trafic

Dupa cum poate va puteti imagina cu usurinta, cu cat un parchet laminat va fi mai gros, cu atat acesta va avea o rezistenta la trafic mai ridicata. Exista diverse variante in grosimea unui parchet laminat, iar un indicator in privinta aspectului de rezistenta la trafic este si clasa de trafic in care se va incadra spatiul unde urmeaza a fi montat parchet laminat.
Exista astfel spatii cu trafic redus, mediu, sau intens, iar un parchet laminat va trebui sa fie ales in asa fel incat sa se potriveasca clasei de trafic al spatiului unde va fi utilizat.

Avantaje parchet laminat

Despre avantaje parchet laminat oferit de www.decolandia.ro ati auzit probabil numeroase lucruri, iar pentru a enumera pe scurt cateva dintre acestea, putem mentiona: durata de viata indelungata la parchet laminat, igiena, rezistenta la lumina, aspectul frumos si asa mai departe.

Despre montaj parchet laminat

Dupa cum am mentionat si anterior, un parchet laminat nu va fi deloc greu de montat, din contra, acesta poate fi montat fie de un specialist, fie de catre dvs. personal. Nu va fi nevoie de lipici sau cuie, deci munca nu va fi una foarte costisitoare sau obositoare.

Alegeti un parchet laminat care sa corespunda preferintelor dvs. si veti reusi sa apreciati abia apoi pe deplin avantajele sale.

No comments:

Post a Comment