Thursday, July 31, 2014

Team building Strategii de atragere si mentinere a angajatilor

Team building-ul are numeroase beneficii pentru angajati la nivel individual si pentru companie per ansamblu, insa multe dintre ele sunt ignorate sau neintelese de angajatori. Daca majoritatea apeleaza la un astfel de serviciu pur si simplu pentru a asigura un climat mai bun pentru echipa, trebuie sa stiti ca exista si efecte secundare benefice pentru organizatie. Sa vedem despre ce e vorba!

Team building – Beneficii principale

Un stagiu de team building la nivel de echipa sau de unitate are un dublu scop: acela de a creste motivatia angajatilor si cel de consolidare a echipei. Astfel, beneficiile principale care sunt atrase de aceste programe sunt urmatoarele:
  • - Eficientizarea activitatilor desfasurate de angajati, prin stabilirea unui mod de lucru, a unui set de reguli si a unei modalitati de comunicare si decizie interna care duc la eficienta
  • - Cresterea productivitatii echipei, printr-o motivatie mai mare si un spirit de echipa mai bine dezvoltat
  • - Cresterea calitatii serviciilor companiei, printr-o implicare mai mare in obtinerea unor rezultate de calitate
  • - Consolidarea relatiilor intre colegi

De ce face team building-ul parte din tehnicile de mentinere a angajatilor?

La aceasta intrebare am raspuns deja prin enumerarea beneficiilor, insa este necesar sa explicam mai bine cum anume ajunge team building-ul sa contribuie la scaderea fluxului de personal.
Orice companie are angajati cu adevarat valorosi, fara de care rezultatele pur si simplu nu ar fi aceleasi. Daca ei nu se simt apreciati suficient, nu lucreaza intr-un climat placut sau nu se dezvolta in cadrul organizatiei, vor tinde sa renunte la job-ul lor pentru unul care le ofera aceste lucruri. Un program de teambuilding este menit sa-i faca pe participanti sa-si descopere propriile calitati, sa se integreze in echipa si sa imbunatateasca atmosfera interna. El va creste atasamentul si loialitatea fata de organizatie prin faptul ca va scoate in evidenta contributia fiecaruia.

In plus, o companie care se arata interesata sa-si dezvolte angajatii si le ofera periodic programe de training, team building si orientare profesionala doar pe teamevent.ro va fi perceputa ca una in care merita sa dai tot ce ai mai bun. Nu doar ca angajatii sunt motivati sa lucreze mai bine si mai eficient cu ceilalti, dar ei vor fi motivati sa si ramana in companie si sa participe la indeplinirea obiectivelor sale.

Team building – Componenta a strategiei de employer branding

In urma unui program de team building excelent, fiecare membru al echipei se va intoarce cu forte noi la munca si cu o atitudine pozitiva. Un angajat fericit, la fel ca si unul nefericit, va impartasi si cu alte persoane experientele sale. Cea mai veche forma de promovare este cea realizata de angajatii unei firme, nu de departamentul de marketing.

Avand toate acestea in vedere, putem spune ca teambuilding-ul, alaturi de alte forme de dezvoltare a personalului, contribuie la cresterea imaginii de „bun angajator”. Parerile pozitive ale actualilor angajati va face ca talentele din afara organizatiei sa fie atrase de oportunitatile de cariera din interiorul acesteia. Si uite-asa, o componenta importanta a strategiei de employer branding este acoperita.

Daca ai pornit pe drumul cresterii imaginii companiei tale in randul angajatilor si a potentialilor candidati, alege serviciile de team building oferite de www.teamevent.ro ! Poti afla mai multe despre companie pe site-ul sau.

No comments:

Post a Comment